Včera Evernote uvolnil do AppStore novou verzi  své aplikace s označením 7.16. Jak je zvykem u této společnosti, přestože jde o setinový posun v číslování verzí, přináší kromě oprav chyb i funkční změny. Tentokrát se vývojáři zaměřili zejména na úpravy poznámek, vylepšení kreslení a Apple pencil. Kromě toho Evernote jako vždy slibuje vylepšenou rychlost synchronizace mezi aplikací a servery.

 

Poznámky v novém

Štvalo vás v Evernote kopírování a vkládání textů, které se občas chovalo zcela nečekaně? Tento problém je pryč a Evernote se po poměrně dlouhém experimentování vrátil zpět ke klasickému fungování. Přidržením označíte oblast a dostanete klasický systémový dialog s nabídkou kopírovat, vybrat vše, hledat, … Osobně mi to udělalo velkou radost, protože řešení s vlastní bublinou příliš spolehlivě nefungovalo.

Evernote

Další velké změny se dožilo formátování seznamů a úkolovníků.

Příjemnou drobností je možnost kdykoli skrýt klávesnici zatažením směrem dolů. Zejména pokud člověk vytváří delší či komplikovanější poznámky, je tato rychlá cesta k větší pracovní ploše velice příjemná.

A poslední velkou novinkou je ikona sponky, pod kterou se skrývá rychlé přiložení souboru. Přikládat můžete nejen soubory uložené na iCloud Drive, ale pokud máte nainstalované příslušné aplikace, tak i z Dropboxu, Google Disku, OneDrive, případně dalších služeb.

Aktualizace je k dispozici bezplatně všem uživatelům přes AppStore.

Chcete se o Evernote dozvědět víc? přijďte na náš kurz Evernote: Informace pod kontrolou.