Za poslední měsíc jsem asi 3x odpovídal na totaz, jak dostat obraz z iPhonu či iPadu do televize. Když iOS zařízení připojíte kabelem do USB portu televize, tak se nic nestane. Takže jak na to?

Nejsnazší je pořídit Apple TV

Apple TV je krabička, která se přes HDMI připojí k televizi a zapojí se do WiFi nebo počítačové sítě. Na iPhonu či iPadu stačí vytáhnout dolní panel, vybrat funkci AirPlay a pokud je zařízení na stejné síti jako Apple TV, zobrazí se ve výběru. Jakmile zvolíte Apple TV, obraz se bezdrátově přenáší do televize. Není potřeba žádné komplikované nastavení, kabely, prostě pohoda.

AirPlay a Apple TV

Obraz po drátu

Pokud dáváte přednost fyzickému spojení televize a iPhonu, tak můžete pořídit redukci z Lightning konektoru na HDMI. Do této redukce zapojíte klasický HDMI kabel a ten do televize. Na iPhonu není potřeba nastavovat nic, na televizi zvolíte jen správný vstup a jedete.

 

HDMI adapter

 

Chytré televize a iCloud

Třetí možností je využít přístupu na internet u chytrých televizí. Pokud máte televizor s webovým prohlížečem připojený k internetu, možná nepotřebujete propojovat iPhone. Pokud si v televizi otevřete www.icloud.com a přihlásíte se svým AppleID, budete mít přístup ke svým fotografiím, dokumentům, kalendáři a dalším službám.

 

Závěr

Nejen Apple směřuje dlouhodobě k bezdrátovým technologiím. Proto osobně považuji za nejsnazší pořízení AppleTV. Pro přenos obrazu bohatě stačí starší AppleTV 3.generace, kterou můžete po bazarech pořídit velmi levně.

Chcete se dozvědět o iPhonu víc? Přijďte na náš kurz iOS pro začátečníky od A do Z.