Víte o tom, že video a fotky můžete bezdrátově přenášet do Apple TV nebo vašeho chytrého televizoru? V případě televize je nutné, aby podporoval AirPlay 2, což většina nových televizí již má. Následně se pak můžete pohodlně usadit a prohlížet si fotky či jiný obsah společně s dalšími lidmi, a to jednoduše a v kvalitním rozlišení. Jak na to?

Při přehrávání videa v aplikaci Apple TV nebo v jiné podporované videoaplikaci zobrazte ovládací prvky klepnutím na displej vašeho iPhonu či iPadu, potom klepněte na ikonu tlačítko Zrcadlení obrazovky a jako cílové zařízení vyberte Apple TV nebo chytrý televizor s podporou AirPlay 2.

Zobrazí-li se na televizní obrazovce výzva k zadání přístupového kódu AirPlay, zadejte tento kód na iPhonu či iPadu. Tento kód se vždy zadává při prvním párování. Následně již většinou není potřeba.

Prohlížení Fotek na Apple TV či televizi

V případě, že máte Apple TV 4. generace, můžete pro prohlížení fotek využít stejnojmennou aplikaci, kterou naleznete v hlavním menu. Dle toho, jaké Apple ID máte přihlášené, tak uvidíte Knihovnu fotografií. Pokud máte starší Apple TV či si chcete prohlížet fotky a videa, která jsou na jiném iPhonu, musíte využít zrcadlení.

V aplikaci Fotky  klepněte na fotku, potom na ikonu pro sdílení tlačítko Sdílet, přejeďte nahoru, pak klepněte na AirPlay a jako cílové zařízení vyberte Apple TV nebo chytrý televizor s podporou standardu AirPlay 2.

Apple TV

Zrcadlení iPhonu na Apple TV či televizi

Na Apple TV nebo chytrém televizoru může zobrazit totéž, co vidíte na displeji iPhonu.

  1. Otevřete Ovládací centrum.
  2. Klepněte na Zrcadlení obrazovky a jako cílové zařízení vyberte Apple TV nebo chytrý televizor s podporou AirPlay 2.

    Zobrazí-li se na televizní obrazovce výzva k zadání přístupového kódu AirPlay, zadejte tento kód na iPhonu či iPadu.

Chcete‑li přepnout zpět na iPhone, klepněte na Ukončit zrcadlení nebo na ikonu tlačítko Zrcadlení obrazovky a vyberte svůj iPhone.

Streamovat můžete i zvuk, například vaši hudbu či podcasty.

Chcete vědět, zda vaše televize podporuje AirPlay 2? Podívejte se do tohoto seznamu.

Přijďte na naše fyzické/online kurzy

Pokud hledáte další tipy/triky, jak pracovat s iPhonem, iPadem či vaším MacBookem, tak můžete dorazit na některý z našich kurzů. Většinu z nich nabízíme i v online podobě. Stačí si vybrat téma a přihlásit se.