Systémová aplikace Připomínky je poměrně jednoduchý a přitom efektivní ToDo list. Mezi jeho výhody patří automatické propojení mezi Mac OS , iOS a webem  prostřednictvím iCloudu. Hlavní nevýhodou je chybějící verze pro ostatní platformy. Pokud ale doma či v práci máte Apple zařízení, můžete vybrané seznamy připomínek snadno sdílet.

Jak fungují sdílené seznamy Připomínek?

Jeden uživatel si založí seznam připomínek a pozve k jeho sdílení další uživatele. Pokud oni schválí sdílení, objeví se jim tento seznam mezi vlastními a všichni ve skupině s ním mohou plnohodnotně pracovat. To znamená zadávat nové připomínky, odškrtávat splněné či doplňovat informace. Pokud má připomínka nastaveno připomenutí, objeví se všem lidem ze skupiny na všech zařízeních. Můžete tak vytvořit jednoduchý nákupní seznam, úkolovník a s trochou důvěry i řízení drobných projektů.

 

Jak nastavit sdílení?

Na Mac OS stačí otevřít aplikaci Připomínky, vybrat seznam a když na něj najedete myší, objeví se u něj ikona sdílení. Když ji rozkliknete, tak se objeví okno, do kterého můžete vypsat libovolné množství emailových adres lidí, se kterými jej chcete sdílet. Tamtéž můžete sdílení zase zrušit vyškrtnutím ze seznamu.

Sdílení připomínek

Na iOS v aplikaci Připomínky vyberete seznam, tapnete vpravo nahoře na Upravit a vyberete Sdílení. V otevřeném okně opět přidáváte emaily lidí, které chcete pozvat nebo odebíráte osoby, se kterými sdílení rušíte.

Sdílení připomínek

Závěr

Připomínky jsou jednou z mnoha aplikací a služeb, které dostáváte k Macu, iPhonu a iCloud účtu zdarma. Za jejich provoz neplatíte, pokud nepřesáhnete bezplatnou kapacitu iCloudu, což zrovna u připomínek asi nehrozí.

 

Chcete se o sloužbách iCloudu dozvědět víc? Přijďte na náš kurz iCloud: Propojte svá zařízení.