S příchodem iOS 14.5 Apple konečně uvolnil pro všechny uživatele skvělou novinku – odemykání iPhonu pomocí Apple Watch za předpokladu, že máte nasazenou roušku či jinak zakrytý obličej. V praxi je to velmi užitečné a škoda, že to nepřišlo hned na začátku první pandemie. Jak vše nastavit?

Důležité je zmínit, že musíte mít iPhone s podporou Face ID a Apple Watch minimálně 3. generace. Následně musíte na obou zařízeních mít nainstalovaný nejnovější operační systém, v případě iPhonu iOS 14.5 a novější.

Poté stačí jít do Nastavení iPhonu – Face ID a kód a dole vybrat možnost Odemknout iPhone pomocí Apple Watch. Měli byste zde vidět název svých hodinek. Na hodinkách také musíte mít zapnutý kód, podobně jako v případě Apple Pay a placení hodinkami. A je to!

Nejen rouška

iOS 14.5

Poté kdykoliv budete mít na obličej respirátor nebo roušku a zároveň budete mít nasazené a odemknuté Apple Watch, iPhone se odemkne při gestu pomocí Apple Watch. Vždy k tomu obdržíte i notifikaci do hodinek, že byl váš iPhone odemčen.

Fajn je, že to funguje i v případech, kdy máte jinak zakrytý obličej, například máte helmu na motorku nebo si zakryjete obličej rukama. Schválně to vyzkoušejte.

iOS 14.5

Přijďte na naše kurzy

Chcete se dozvědět další užitečné tipy/triky, jak používat nejen váš iPhone, ale i další Apple zařízení? Přijďte na naše kurzy, které lze absolvovat i v online podobě.