Sign with Apple. Jednoduchá a především bezpečná funkce, která vám může ušetřit případné starosti. Kalifornská firma s příchodem iOS 13 a nových operačních systémů představila i nový způsob přihlašování do našich oblíbených aplikací a služeb. Jak Přihlášení přes Apple funguje?

Jak to funguje

Přihlášení přes Apple je rychlý, snadný a soukromější způsob přihlašování k webům a aplikacím pomocí Apple ID, které už máte. Jediné co je k tomu potřeba, je podporovaná aplikace. Jakmile v nějaké aplikaci uvidíte při tvorbě účtu tlačítko Přihlásit se přes Apple, znamená to, že účet si můžete vytvořit a přihlašovat se k němu pomocí Apple ID. Takže místo abyste používali účet ze sociální sítě anebo museli vyplňovat formulář a vymýšlet nové heslo, jednoduše klepnete na tlačítko Přihlásit se přes Apple, překontrolujete své údaje a pak už se rychle a bezpečně přihlásíte pomocí Face ID, Touch ID nebo kódu zařízení.

Přihlášení přes Apple chrání vaše soukromí. Jde o primární úkol. Díky tomu máte kontrolu nad vašimi osobními informacemi. Při prvním přihlášení se vás aplikace a služby můžou zeptat jenom na vaše jméno a e-mailovou adresu, se kterými chcete vytvořit účet. Můžete použít službu Skrýt můj e-mail – důvěrný server Apple na přeposílání e-mailů – a vytvořit si jedinečnou, náhodnou e-mailovou adresu, ze které se budou zprávy přeposílat na váš osobní e-mail.

Díky tomu vám od aplikace pořád budou chodit užitečné zprávy, aniž byste jí museli prozrazovat svou osobní e-mailovou adresu. S vygenerovanou adresou můžou komunikovat jen registrovaní vývojáři webů a aplikací. Navíc ji můžete kdykoli vypnout. Sign with Apple vás nikde nesleduje a ani si nevytváří váš profil. Apple uchovává jen nezbytně nutné informace k tomu, abyste se mohli přihlašovat a spravovat svůj účet.

Co budete potřebovat

Jakmile v nějaké aplikaci či službě uvidíte možnost Přihlásit přes Apple, budete potřebovat jen Apple ID se zapnutým dvoufaktorovým ověřením a zařízení, na kterém jste pomocí tohoto Apple ID přihlášeni k iCloudu. Vše ostatní proběhne automaticky. Změnit si můžete akorát jméno a vybrat vhodnou e-mailovou adresu.


Z počátku jsem neznal žádné aplikace, které by Přihlašování přes Apple podporovaly. Nyní je však situace jiná. Tuto funkci využívá například TikTok, Pocket, Parcel, Adobe, Kalorické tabulky, LiveSport, Slopes nebo SwiftKey. Další aplikace budou jistě jen přibývat a mnoho jich ani neznám, že již tuto funkci podporují.

Následná správa a úprava

Pokud se chcete zpětně podívat na aplikace, kde používáte tento typ přihlášení nebo dodatečně chcete něco změnit, stačí když na iPhonu půjdete do Nastavení – klepněte na vaše jméno – Heslo a zabezpečení a klikněte na aplikace, které používají vaše Apple ID. Podobně to můžete udělat i na Macu či na webové stránce účtu Apple ID. Přihlašování přes Apple je opravdu jednoduché a velmi užitečné. Nebojte se to používat.

Přijďte na naše kurzy

V případě, že se chcete o nových funkcích dozvědět více, přijďte na nějaké naše Apple kurzy. Vybírat můžete z bohaté nabídky různých workshopů. Domluvit si můžete i individuální či firemní školení.