Novinkou v iOS 14 je nativní aplikace Přeložit. Pevně věřím, že jste se někdy setkali se situací, kdy jste potřebovali nějaké slovo či celou větu přeložit do cizího jazyka. Nově již nemusíte využívat tradiční Google Překladač, ale aplikaci Přeložit, kterou naleznete ve svém iPhonu. Jak funguje?

V aplikaci Přeložit můžete překládat mluvený i psaný text mezi libovolnými kombinacemi podporovaných jazyků. Bohužel v našich podmínkách jich není mnoho a čeština bohužel chybí. Na výběr je aktuálně 12 jazyků. Mezi nimi je mimo jiné angličtina, němčina, italština, ruština či čínština.

Konverzační režim

Princip je velmi jednoduchý. V horní části obrazovky vybere jazyky, mezi kterými chcete překládat a napíšete či namluvíte pomocí mikrofonu dané slovo (větu). Výsledek si můžete nechat i přehrát. V případě, že otočíte iPhone na šířku, zobrazí se vám celá obrazovka a na něm dané slovo.

Přeložit

Překlad si můžete uložit i do oblíbených nebo vyvolat slovník, kde naleznete další definice a významy. Aplikaci Přeložit oceníte především při cestování a reálných situací na ulici, kdy rychle budete potřebovat něco přeložit. V režimu celé obrazovky slovo upoutá pozornost a snadno se tak domluvíte.

Offline podoba

Jednotlivé jazyky si můžete i stáhnout offline do svého iPhonu. V praxi tak nebudete potřebovat připojení k internetu, což jistě oceníte. Pokud náhodou aplikaci ve svém iPhonu nevidíte, podívejte se do App Storu, zda jste si ji náhodou nesmazali. Aplikace je samozřejmě zcela zdarma.

Přeložit

Přijďte na naše kurzy

Chcete se dozvědět další užitečné tipy/triky, jak používat nejen váš iPhone, ale i další Apple zařízení? Přijďte na naše kurzy, které lze absolvovat i v online podobě.