Konečně jsme se dočkali dlouho očekávaného systému iOS 14.5. Na první pohled může jít o zanedbatelný upgrade, ale ve výsledku toho přináší nejvíce, od začátku iOS 14. Mezi novinkami je i nedávno představená funkce pro Apple TV – vyvážení (kalibrace) barev pomocí iPhonu. Z počátku to vypadalo, že tato funkce bude dostupná jen a pouze u nové Apple TV 4K. Je to opačně – vyzkoušet to může každý.

Potřebovat budete Apple TV minimálně 4. generace a jakýkoliv iPhone s podporou Face ID. Samozřejmě musíte na všech zařízeních, a to včetně Apple TV, aktualizovat na nový systém iOS 14.5. Následně stačí jen zapnout vaší televizi, Apple TV a v hlavním Nastavení vybrat položku Video a Zvuk a u Kalibrace uvidíte možnost Vyvážení barev.

Vyvážení barev

iPhone s Face ID

Následně vám naskočí obrazovka, ať se přiblížíte se svým iPhonem. Na něm ihned vyskočí okno pro Vyvážení barev, dáte Pokračovat a následně stačí do rámečku na vaší televizi umístit iPhone přední stranou zhruba 2,5 centimetru daleko. Proběhne kalibrace a máte hotovo.

Vyvážení barev

Zkoušel jsem to na naší „starší“ HD televizi. Vřele doporučuji před samotnou kalibrací, nastavit na vaší televizi neutrální barvy, rozhodně ne režim sport a podobně. Osobně musím říct, že úplně nevidím rozdíl, ale ten by měl být znatelný především u obsahu, který přehráváte skrze Apple TV, například TV+ či iTunes. Celkově by měly být barvy více kontrastní. Však to rozhodně vyzkoušejte.

Přijďte na naše kurzy

Chcete se dozvědět další užitečné tipy/triky, jak používat nejen váš iPhone, ale i další Apple zařízení? Přijďte na naše kurzy, které lze absolvovat i v online podobě.