Nové Apple počítače s M1 procesorem jsou velkým milníkem pro celý počítačový svět. Apple tím doslova zahájil novou revoluci. M1 čip je po všech stránkách výkonnější a efektivnější, než procesory od Intelu. Na MacBooku Air/Pro či Mac Mini také vůbec poprvé můžeme instalovat aplikace, které běžně používáme na svých iPhonech a iPadech. Jak na to?

Stále nám chodí dotazy, jak nainstalovat aplikaci z iPhonu i na svém novém M1 počítači. Mnoho lidí si myslí, že musí použít kabel nebo snad dokonce stáhnout App Store z iPhonu či iPadu. Postup je přitom velmi jednoduchý. Stačí jen otevřít klasický Mac App Store, který máte ve svém docku nebo seznamu aplikací.

  1. Otevřete Mac App Store
  2. Vlevo dole klikněte na své jméno a profil
  3. Nahoře vyberte možnost Aplikace pro iPhone a iPad
  4. Ihned uvidíte všechny své poslední stažené aplikace na iPhonu a iPadu (pod stejným Apple ID)

M1

Druhou možností je zadat konkrétní název do pole pro vyhledávání (vlevo nahoře). Jakmile vám vyjede výčet všech aplikací, opět můžete vše filtrovat, tedy zvolit jen Aplikace pro iPhone či iPad.

Stačí spustit

Jakmile aplikaci stáhnete, naleznete ji tradičně v Launchpadu a ve všech svých aplikacích. Jako kdybyste stáhli macOS aplikaci. U některých aplikacích si dokonce můžete přizpůsobit ovládání. Je potřeba vzít v úvahu, že aplikace jsou tvořené pro dotykové ovládání, které na macOS není.

M1

Tím chci říct, že přemýšlejte, které aplikace vyzkoušíte. Nezapomínejte, že mnoho služeb a aplikací lze používat i ve webové podobě a mnohdy jde o jednodušší a efektivnější cestu, například vaše oblíbené podcasty, knihy či magazíny. To samé platí o HBO či Netflixu.

Za zkoušku však nic nedáte. Pokud máte M1 počítač je fajn vyzkoušet všechny jeho možnosti a přednosti. Aplikaci kdykoliv můžete smazat. Stačí ji přetáhnout do koše nebo smazat ve Finderu v záložce vašich aplikací. Jednoduché a prosté.

Přijďte na naše kurzy

Chcete ovládnout svůj macOS počítač? Pořídili jste si svůj první MacBook a chcete pomoct s přechodem z Windows? Vyberte si z naší nabídky kurzů a přihlaste se na online (fyzické) školení.