Někdy i zdánlivé drobnosti mohou velice zjednodušit život. Při včerejším kurzu Evernote se mě jeden z účastníků zeptal, proč není možné hromadně přesouvat poznámky mezi zápisníky. Ta otázka mě nepřekvapila. Možné to samozřejmě je, ale je v tom drobný háček.

 

Hromadné přesouvání poznámek na Macu/Windows

Většinou dělám pořádek v Evernote na počítači. Tak nějak mi to přijde přirozenější a rozhodně rychlejší a pohodlnější. Stačí si otevřít Notes (Poznámky) či konkrétní Notebook (Zápisník) označit se shiftem či CMD skupinu poznámek. Objeví se hromadné operace. Jednou z nich je Move to notebook, pomocí které pohodlně vybrané poznámky přesunete do správného zápisníku. Není na tom nic komplikovaného, je to otázka pár desítek sekund.

 

Hromadný přesun poznámek v Evernote

 

Hromadné přesouvání poznámek na iOS

Bohužel iOS verze Evernote hromadné přesouvání poznámek mezi zápisníky neumí! Důvod je poměrně prostý. V seznamu poznámek je možné měnit pouze jejich pořadí, vyhledávat, založit novou nebo pracovat se sdílením. Změna zápisníku se dělá až uvnitř jednotlivých poznámek v jejich hlavičce. To bohužel znemožňuje hromadné operace.

 

Evernote na iOS

 

Závěr

Rozdílů v ovládání mobilní a desktopové verze Evernote je hodně a mohou uživatele mást. Bohužel řada funkcí z počítače v mobilní aplikaci zatím stále chybí. Já osobně jsem se naučil v mobilní verzi poznámky pořizovat a vyhledávat, což mi maximálně vyhovuje. Ale týdenní review a úklid v archivu vždy dělám na počítači. Je to rychlejší a pohodlnější.

A abych odpověděl na úvodní otázku, která se ukázala zcela opodstatněnou. Hromadné operace s poznámkami v Evernote jdou, ale pouze ve stolní verzi.

Chcete se o Evernote dozvědět víc? Přijďte na náš kurz Evernote: Informace pod kontrolou.