Hned při uvedení iOS 10 se objevila nová verze Evernote, která byla optimalizována pro novou verzi systému. Z pohledu uživatele je největší změnou možnost doinstalovat rozšíření Evernote přímo do Zpráv a sdílet data z Evernote přímo při iMessage komunikaci. Pojďme si ukázat jak na to.

 

Evernote rozšíření pro Zprávy

Evernote rozšíření pro Zprávy

 

Instalace Evernote rozšíření pro Zprávy

Všechna rozšíření pro Zprávy se instalují ze speciálního obchodu. Otevřete si Zprávy, kliknete na ikonu aplikací, dále pak na ikonu výběru aplikace a konečně na plus sloužící pro vstup do obchodu.

Zde jsou dvě možnosti. Pokud už je aplikace nainstalovaná, stačí ji zapnout v sekci Manage. Pokud příslušnou aplikaci ještě nainstalovanou nemáte, najdete ji v obchodě a doinstalujete. Stejně jako v případě Apple Watch aplikací je i rozšíření pro Zprávy součástí mateřské aplikace.

 

Evernote rozšíření pro Zprávy

Evernote rozšíření pro Zprávy

 

Přímé sdílení z Evernote

Pokud píšete zprávu a potřebujete přiložit poznámku z Evernote, je to pod iOS10 velice jednoduché. Stačí kliknout na ikonu aplikací, zvolit výběr aplikace a kliknout na Evernote. Vyberete si ze zobrazených poznámek a je to. Nechybí ani vyhledávání, takže není problém ani když máte poznámek v Evernote velké množství.

Evernote Zprávy

 

Rozšíření Zpráv

Když Apple na jaře poprvé oznámil a předvedl rozšíření zpráv, vzbudilo to spíš rozpaky. Protože byly prezentovány různé divoké odznáčky, vypadalo to, že půjde o neužitečnou hračku pro teenegery. Nyní se ukazuje, že díky této nové možnosti lze velice zjednodušit sdílení jakýchkoli informací, což může zvýšit efektivitu. Ve výsledku si každý uživatel může vybrat, která rozšíření chce a která ne, takže jde o praktického pomocníka, který nebude obtěžovat.

 

Chcete se dozvědět víc o novinkách v iOS10? Přijďte na náš kurz iOS10 od A do Z.