Dostal jsem již několik dotazů k tomu, jaká je reálná výdrž baterie iPadu Pro. Takže pár slov k tomuto tématu v našem seriálu určitě neuškodí. Na druhou stranu je potřeba zdůraznit, že velice záleží na tom, co a jak často děláte. Takže mě prosím neberte za slovo, pokud při vašem stylu práce bude výsledek jiný. Budu opravdu rád, pokud mi svou zkušenost napíšete do diskuze pod článkem, ať už je jakákoliv.

 

Výdrž baterie dva až čtyři dny

Po dvou týdnech používání iPadu Pro jako hlavního pracovního nástroje se můj průměr výdrže na baterii pohybuje mezi třemi a čtyřmi dny. Na veletrhu jsem pracoval jen pár hodin denně a zbytek strávil běháním po veletrhu. Na Hawaii zase hodně chodíme a fotíme, takže opět nejde o klasickou osmihodinovou pracovní dobu. Pokud jsem pracoval s iPadem opravdu intenzivně, klesala výdrž na cca dva dny, tedy něco kolem 16 hodin práce. Extrémem bylo sledování filmů v letadle z Evropy do Los Angeles, kde behem 10 hodinového maratonu jsem se dostal na 17 % baterky. Z toho se dá dobře usuzovat, co způsobuje největší spotřebu.

 

Spotřeba iPadu Pro

 

Spotřeba pod drobnohledem

Baterie iPadu Pro je mohutná a poskytuje spoustu energie. To znamená, že málo energeticky náročné činnosti znamenají minimální spotřebu. Zde na Hawaii používám iPad Pro jako hotspot pro dva iPhony a za celý den nárazového používání hotspotu jsem spotřeboval necelých 10 % baterie. Je tedy vidět, že přenosy dat po WiFi, ani mobilní data v zásadě moc spotřeby nezpůsobí.

Naopak dle očekávání největší spotřebu jsem dosáhl při přehrávání filmů. Jas naplno a zátěž procesoru dělají svoje. Displej je jednoznačně největším žroutem energie, takže rozumná práce s jasem zcela zásadně ovlivňuje výdrž iPadu. Většinu času mám jas na cca 70 %, displej je krásně čitelný a výdrž o cca 3 – 4 hodiny delší.

 

Aplikace náročné na baterii

Je dobré si občas zkontrolovat, kolik energie spotřebovává která aplikace. Je známým faktem, že nejčastěji mají uživatelé v čele žebříčku Safari a Facebook, protože v nich tráví hodně času, často zatěžují procesor a stahují velké množství dat. Nejsem v tomto ohledu velkou výjimkou. Jak jste na tom vy?

Chcete vědět o iPadech a iOS víc? Přijďte na moje kurzy: