Vážení klienti,

dostáváme velké množství dotazů k dopadům aktuální situace kolem Koronaviru na naše služby. Proto jsme vytvořili tuto stránku, na které budeme průběžně aktualizovat informace podle vývoje, který velmi pečlivě sledujeme. Naší prvořadou snahou se zajistit komfort a bezpečí pro naše klienty, takže se snažíme maximálně pružně reagovat na vzniklou situaci a opatření vydávaná jednotlivými autoritami.

 

Fotoexpedice v roce 2020

S ohledem na omezení vstupu do některých zemí, karanténních opatření a omezení letecké dopravy jsme aktuálně zrušili cesty do Kostariky a Arménie. Pro naše klienty se nám podařilo zajistit 100% vrácení všech peněz, neúčtovali jsme žádné storno poplatky ani vícenáklady. Obě cesty znovu vyhlásíme jakmile se situace ve světě uklidní.

Ostatní expedice zůstávají zatím beze změn. Podle informací z IATA a ASTA, kterými jsme členy se zatím předpokládá stabilizace situace do 30 dnů, takže ani omezení vstupu do USA ani další omezení by neměli dle aktuálních informací zasáhnout další cesty. Pokud by se situace změnila, bude našim hlavním cílem ochrana zdraví a finančních prostředků našich klientů.

Situaci nadále pečlivě sledujeme a vyhodnocujeme. Koordinujeme náš postup s MMR, ACKČR, IATA, ASTA a ERV. Všechny autority nás ujišťují, že aktuální omezení jsou krátkodobá a jejich cílem je rychle zastavit pandemii a co nejrychleji vrátit vše do normálu.

 

Skupinové Apple, foto a Adobe kurzy

Vzhledem k tomu, že všechny naše kurzy a workshopy pořádáme v malých skupinách pro 6 – 15 osob, žádné z aktuálních opatření neomezuje náš provoz. Pro zajištění maximální bezpečnosti našich klientů jsme přerušili pořádání skupinových kurzů do 12. 4. 2020. Pokud se klienti ocitnou v karanténě nebo onemocní i po tomto datu, nabízíme do odvolání bezplatnou změnu termínu kurzu, změnu kurzu, on-line kurz či vrácení peněz. V případě, že byste potřebovali tuto službu využít, kontaktujte nás na emailu info@ilumio.cz.

 

On-line kurzy

Abychom umožnili našim klientům absolvovat kurzy i v době karantény či jiných omezení, zavedli jsme možnost absolvovat vybrané kurzy v online podobě. Bližší informace najdete na stránce on-line kurzů.

 

Individuální a on-line kurzy

Vzhledem k nastalé situaci jsme rozšířili nabídku našich individuálních kurzů o možnost on-line kurzu či konzultace. S využitím FaceTime, Skype či TeamViewer můžete absolvovat individuální kurz na dálku. Cena takového individuálního kurzu je 2490Kč za 3 hodinový blok. Termín si můžete objednat prostřednictvím emailu info@ilumio.cz.

 

Aktuální známá omezení a rizika

  • aktuální karanténní opatření nám neumožňují pořádat ani fyzické kurzy, ani fotoexpedice. Nabízíme on-line kurzy a individuální kurzy
  • zákaz cestování z EU do USA byl vyhlášen od 13.3. na 30 dní, což nekoliduje s žádnou z našich cest.
  • Dle sdělení ASTA se zatím nepředpokládá jeho prodloužení zákazu létání do USA, ale situace je velmi dynamická. Podle zatím neoficiálních informací leteckých společností se počítá s obnovením vybraných evropských a mezikontinentálních letů v polovině dubna 2020. Smyslem je získat čas na zavedení adekvátních pravidel a kontrol při letech.
  • zákaz cestování mimo ČR se našich cest s ohledem na termíny nedotkne, pokud nebude prodloužen
  • naši partneři v leteckém i ubytovacím průmyslu nás ujistili, že pokud naše klienty zasáhnou nějaká omezení, umožní nám změnu termínu cesty a prostředky klientů nepropadnou
  • ERV dle aktuálního prohlášení v rámci cestovního pojištění kryje případné léčebné výlohy či náklady spojené s karanténou, pokud se dodrží podmínky zveřejněné na webu.
  • Pojištění storna zájezdu bohužel nekryje situace spojené s koronavirem