Zcela upřímně si již nedokážu představit svůj den bez nasazených Apple Watch hodinek. Staly se mojí přirozenou součástí. Čas od času také ocením některé funkce a aplikace. Asi nemá smysl psát o cvičení a sportovní aktivitě nebo měření tepu. Ale co takhle používání kompasu? Nejsem žádný skaut nebo horolezec, ale i při obyčejné procházce v horách se některé funkce hodí. Co konkrétně?

Aplikace Kompas ukazuje, kterým směrem vaše Apple Watch zrovna ukazují, a uvádí vaši aktuální polohu a nadmořskou výšku. Důležité je zmínit, že aplikace kompas je dostupná jen a pouze pro Apple Watch 5. generace. Fajn je však to, že nepotřebujete WiFi ani mobilní data.

 

Jak používat kompas na Apple Watch?

Otevřete na Apple Watch aplikaci Kompas. Aplikace ukazuje, kterým směrem je natočená horní strana hodinek. V levém horním rohu se zobrazuje azimut.

Kompas se ve výchozím nastavení řídí magnetickým severem. Jestli chcete přepnout na geografický sever, otevřete na Apple Watch aplikaci Nastavení, klepněte na Kompas a zapněte volbu Použít geografický sever.

Kompas

Kompas funguje v různých orientacích. Nejpřesněji ale měří, když hodiny podržíte vodorovně a vyrovnáte zaměřovací linie se středem kompasu. Červený kužel, který se při pohybu zobrazuje kolem střelky kompasu, značí přesnost měření. Užší kužel znamená vyšší přesnost, než jakou značí širší kužel.

Otočením korunky Digital Crown nahoru zobrazíte nadmořskou výšku, sklon a souřadnice. Jestli chcete nastavit azimut, přitlačte na ciferník. Potom pomocí korunky Digital Crown proveďte úpravy.

Apple Watch

Přístup k poloze

Při prvním otevření Kompasu se zobrazí žádost o přístup k vaší poloze. Klepnutím na Při používání aplikace ho povolte.

Jestli Kompas nezobrazuje vaši polohu, překontrolujte nastavení:

  1. Otevřete na Apple Watch aplikaci Nastavení.
  2. Klepněte na Soukromí > Polohové služby > Kompas.
  3. Klepněte na Při používání aplikace.

Kompas asi nepatří mezi funkce, které budete potřebovat každý den, ale rozhodně se hodí vědět, že ho máte kdykoliv k dispozici. Nikdy nevíte, co se stane.

Přijďte na naše kurzy

Chcete se o Apple Watch hodinkách dozvědět více? Chcete je využít opravdu naplno? Pak přijďte na náš workshop Apple Watch: životní styl na maximum a nebo si vyberte z naší nabídky dalších kurzů a workshopů okolo Applu.