Kurz Apple Watch: životní styl na maximum je čím dál oblíbenější. Často jsou lidé překvapeni, co všechno lze s Apple Watch hodinkami dělat. Jsou to občas jen maličkosti, které stačí ke štěstí a radosti. Připravil jsem pro vás pár tipů/triků, o kterých možná ani nevíte, že existují a fungují. Pojďme na to!

Skryjte citlivá data

V případě, že máte nejnovější Apple Watch 5. generace, patrně jste zaznamenali největší změnu oproti předchozímu modelu – funkci always on display, tedy vždy zapnuto. Jsou lidé, kteří si tuto funkci ihned vypnuli a nechtějí, aby jim ciferník stále svítil. Já patřím na druhý břeh. Funkce vždy zapnutého displeje se mi líbí, nemusím neustále otáčet rukou, jen abych se podíval kolik je hodin. Na druhou stranu nechci, aby lidé koukali na data, která mám zobrazená na ciferníku, například kalendář nebo tepové hodnoty. Víte o tom, že si svá data můžete skrýt a zobrazí se vám až po otočení ruky? Navštivte na iPhonu aplikaci Watch – Zobrazení a jas – Vždy zapnuto a zaškrtněte volbu Skrýt citlivá data komplikací. A máte hotovo.

Apple Watch

Předčítat čas

Nedávno jsme mě jeden klient ptal, zda Apple Watch umí předčítat čas, tedy když se dotknu ciferníku, zda mi Siri nebo jiná asistentka řekne, kolik je zrovna hodin. Nemusíte ani umět anglicky, vše funguje v češtině. Stačí opět v aplikaci Watch na iPhonu jít do sekce Hodiny a zvolit volbu Předčítat čas (Ovládat v tichém režimu). Pokud je tato funkce zapnutá, můžete si klepnutím a podržením dvou prstů na ciferníku nechat oznámit čas.

Komplikace na ciferníkách

Klienti se často ptají, jaké všechny komplikace, tedy zkratky, je možné umístit na jednotlivé ciferníky. Vše se samozřejmě odvíjí od toho, jaké aplikace máte nainstalované v iPhonu. Pokud chcete vidět výčet všech aplikací, které nějakou komplikaci podporují, mrkněte v aplikaci Watch hned na první volbu Komplikace. Pomocí tlačítka upravit pak můžete přidat další aplikace. Samotnou zkratku pak nastavíte u jednotlivých ciferníků. Nezapomeňte, že každý ciferník funguje jinak. Některé komplikace jsou vyhrazené jen pro modulární ciferníky.

Apple Watch

Ciferníky

Když už mluvím o ciferníkách, nesmím opomenout jejich tvorbu. Myslím si, že nemá smysl mít v Apple Watch hodinkách uložených mnoho ciferníků. Naopak volte pečlivě dle toho, co děláte. Je fajn mít vytvořené ciferníky pro práci, zábavu, sport a volný čas. Ciferníky snadno kdykoliv během dne pouhým swipnutím změníte. Když odejdete z kanceláře, asi nepotřebujete mít na očích kalendář a úkoly na zítra. Co takhle raději aplikaci Cvičení nebo Dýchání? Ciferníky doporučuji vytvářet na iPhonu v aplikaci Watch – Galerie ciferníků. Nezapomínejte na to, že ciferník si můžete barevně sladit s řemínkem. Apple nám tam nechal neskutečně pestrou škálu barev. Některé z nich ani neznám. Rozhodně je z čeho vybírat. Velmi příjemné jsou ciferníky, které se mění během dne a nebo chytrý Siri ciferník, který vám neustále generuje nový obsah dle toho, co zrovna děláte a kde se zrovna nacházíte. Vychází totiž z vašich dat a návyků.

Nabíjení

Máte rádi režim nočního stolku při nabíjení? Víte o tom, že když ťuknete na ikonu nabíječky během procesu nabíjení, tak se vám zobrazí aktuální stav baterie? Já to donedávna nevěděl a přišel jsem na to zcela náhodou, když jsem uložil hodinky do nabíječky. Schválně to zkuste.

Apple Watch

Přijďte na naše kurzy

V případě, že se chcete o nových funkcích dozvědět více, přijďte na náš kurz Apple Watch: životní styl na maximum. Vybírat také můžete z naší další nabídky Apple kurzů. Domluvit lze i individuální či firemní školení.