Apple nám společně s aktualizací iOS 14 a iPadOS 14 nadělil i nový systém pro Apple Watch hodinky – watchOS 7. Aktualizace je jako vždy dostupná zcela zdarma prostřednictvím vašeho iPhonu. Nabízí se otázka, jaké zásadní novinky zde máme a tedy co vyzkoušet? Mám pro vás pár doporučení. Pojďme se na ně podívat.

Změňte si fitness cíle a kroužky

Vůbec poprvé můžete přímo na hodinkách změnit všechny své cíle v denních kroužkách. Dosud jste mohli nastavovat pouze spálené kalorie, tedy kroužek pohyb. Nyní můžete změnit cvičení i počet stání během dne. Stačí jen přímo na hodinkách kliknout na vaše kroužky a sjet dolů, kde naleznete položku Změnit cíle.

watchOS 7

Mytí rukou

Novinkou je také 20 sekundový odpočet pro mytí rukou. Zapnete ho přímo v aplikaci Watch na svém iPhonu. Jakmile si začnete umývat ruce, hodinky to rozpoznají a spustí odpočet – dvacet sekund. Dle Applu je to doba, kdy bezpečně dostanete z rukou všechny škodlivé bakterie a viry. Škoda jen, že se tato funkce zapíná i když myjete nádobí. Volba je samozřejmě na vás.

Nové ciferníky

Ve watchOS 7 naleznete hned několik nových ciferníků. Všechny si jako vždy můžete nastavit přímo na svých hodinkách nebo v aplikaci Watch na iPhonu. Myslím si, že nadšení mohou být lidé, kteří mají rádi klasické hodinky či naopak uživatelé, kteří potřebují v jednu chvíli vidět více časových pásem. Naleznete zde i ciferníky pro milovníky animací či grafiky. Prostě každý si vybere. Pokud máte model Nike, i tady je pár nových vzhledů. Stačí se jen podívat.

S tím samozřejmě souvisí i nové komplikace, tedy zástupci vašich aplikací na jednotlivých cifernících. Využít můžete i nový Memoji ciferník.

Měření spánku

Velkou novinkou je nativní měření spánku. Nikde nic nemusíte zapínat, stačí si jen lehnout a spát. Ráno pak naleznete své statistiky, a to nejen dobu spánku, ale i počet pohybů v posteli a další zajímavé souvislosti. Vše doplňuje i nová Večerka a funkce Budíku. Hlavním smyslem je zlepšit vaše spánkové návyky, tedy jednoduše řečeno, jít dříve do postele.

watchOS 7

Cvičení

V aplikaci Cvičení naleznete hned několik nových aktivit, například uklidnění po cvičení, tanec a další. Nová je i aplikace ve vašem iPhonu, která se přejmenovala na Kondice. Ta je více zaměřena na vaše návyky a statistiky. Opět nechybí funkce sdílení s dalšími uživateli, výzvy a uzavřené kroužky.

Drobky a drobečky

Celkově je watchOS 7 velmi rychlý a svižný systém. Aplikace se spouští rychleji. Užít si rovněž můžete novou Siri nebo Zkratky, které si můžete umístit přímo na jednotlivé ciferníky. watchOS 7 přitom nainstalujete od Apple Watch 3. generace a novější.

watchOS 7

Přijďte na naše kurzy

Chcete se o Apple Watch hodinkách dozvědět více? Chcete je využít opravdu naplno? Pak přijďte na náš workshop Apple Watch: životní styl na maximum a nebo si vyberte z naší nabídky dalších kurzů a workshopů okolo Applu.