Nový iPad Pro a iPhone jsou bezesporu skvělá pracovní zařízení. Mnoho lidí používá iOS zařízení jako primární nástroj pro kancelářskou práci. Snadno vyřídíte emaily, účetnictví nebo napíšete nějaký text. iOS má však i své limity a striktní pravidla. Jedním takovým neduhem je i absence fontů, tedy máte na výběr jen určitý základ a v praxi se snadno můžete setkat s tím, že vám nějaké písmo může chybět. Typicky když upravujete nějaký grafický plakát nebo článek. Co s tím?

První možnost, kterou máte, je upravit daný soubor skrze nějakou aplikaci z portfólia Microsoft Office. Na kurzu vždy říkám, že Microsoft si dal skutečně záležet a vytvořil plnohodnotnou verzi aplikací Word, Excel a PowerPoint pro jablečné tablety.

Když svůj dokument otevřete například ve Wordu, můžete vybírat z široké nabídky různých fontů. U každého z nich vidíte ikonu obláčku se šipkou, tedy fonty vám nezabírají místo a kdykoliv si můžete stáhnout jen ten, který zrovna potřebujete. Nabídka fontů ve Wordu je rozhodně větší, než u kancelářského balíčku od Applu, tedy v Pages, což je celkem smutné.

Na druhou stranu fonty, které naleznete v Office 365 jsou určené pro práci pouze v rámci Microsoft Office, tedy nemůžete je použít například v nativních Poznámkách a dalších aplikacích. Pokud však potřebujete nějaký specifický font a chcete ho použít napříč celým systémem, stáhněte si z App Store aplikaci AnyFont.

Jakékoliv písmo na světě

Je to naprosto jednoduché. Vyhledáte si font, který potřebujete, například z Google Fonts. Soubor s fontem do aplikace AnyFont nakopírujete. Můžete použít tlačítko pro sdílení (čtverec se šipkou), které naleznete napříč iOS systémem. Následně musíte font nainstalovat. AnyFont vám přesměruje do Nastavení, kde musíte ověřit certifikát. A máte hotovo.

Pokud chcete přidat více řezů (tučný, kurzívu atd.) musíte každý zvlášť nainstalovat. Je to trochu zdlouhavé, ale funguje to. V rámci jednorázového nákupu v aplikaci AnyFont také můžete zakoupit balíček, který obsahuje více než tisíc různých fontů. Možná tam bude i vaše hledané písmo.

AnyFont si poradí s různými formáty. A to nejlepší nakonec. AnyFont je kompatibilní s Office 365 pro iOS zařízení!

V případě, že přijdete na náš kurz, dozvíte se hlubší informace o tom, jak zrychlit, zefektivnit a zpříjemnit každodenní používání mobilních zařízení společně s kancelářským balíčkem Microsoft Office. Z kurzu odejdete s maximem informací k tomu, abyste okamžitě mohli začít využívat Microsoft Office naplno na svých iOS zařízeních.