Možná jste to už někde četli, když v ovládacím centru iOS 11 vypnete WiFi či BT, tak se zařízení sice odpojí, ale obě služby zůstanou zapnuté. Pokud chcete fyzicky vypnout příslušné obvody, musíte jít do nastavení. Proč to tak je?

BT a WiFi jsou potřeba pro AirDrop

Apple se v iOS 11 rozhodl vyřešit problém, na který narážela řada uživatelů. Představte si, že jste v místě, kde je slabá, pomalá nebo nespolehlivá WiFi. Vy máte ve svém iPhonu či iPadu SIM kartu a jsou k dispozici rychlá data. V takovém případě se chcete odpojit od WiFi sítě a využívat rychlejší mobilní data. Pokud ale vypnete WiFi, tak vám přestane fungovat i AirDrop. To platí i pro situaci, kdy vypnete BT.  A proto se rozhodl Apple rozlišit dvě situace.

 

iOS 11 WiFi a BT

 

Pokud nechcete používat WiFi pro připojení k internetu, stačí otevřít Ovládací panel a vypnout ikonu WiFi. Tím se zařízení odpojí od stávající WiFi sítě a nebude se připojovat ani k novým WiFi sítím. Zároveň ale zústenou zapnuty WiFi obvody, takže bude fungovat AirDrop nebo třeba AirPlay. To samé platí pro BT.

Pokud chcete fyzicky vypnout WiFi či BT, tak stále můžete jít do Nastavení a tam úplně vypnout oba obvody. Tím pádem přestane fungovat i AirDrop.

 

Závěr

Pokud pravidelně aktualizujete iOS, není v zásadě potřeba se bát nechávat WiFi a BT zapnuté. Bezpečnost iOS je na velmi vysoké úrovni. I vliv na výdrž baterie je minimální, pokud se aktivně nepřenášejí nějaká data, takže osobně považuji nové chování iOS za užitečné.

 

Chcete se naučit využívat iOS 11 naplno? Přijďte na náš kurz iOS 11: Zefektivněte svou práci.