Mám velmi rád jednoduché a minimalistické aplikace. Zároveň mě baví práce na iPadu, a to nejlépe v kombinaci s Apple Pencilem a různými aplikacemi. Aktuálně tetuji full předplatné aplikace Paper, která shodou okolností spustila minulý týden i svůj Paper Store. Jak to funguje?

Aplikace pro všechno

Aplikace Paper není v App Store žádná novinka. Asi si všichni vzpomenete na tesařský stylus Paper 53, který byl navržen speciálně pro tuto aplikaci. Není to však tak dávno, co přišla změna majitele a tužka již není podporována. Minimalistická a jednoduchá skicovací aplikace však zůstala. V Paper můžete kreslit, psát, skenovat dokumenty, vkládat fotky a vše i exportovat v různých formátech.


Paper

K tomu máte k dispozici různé nástroje a šablony s různými druhy papíru. Právě zmíněné nástroje, synchronizace nebo změna designu vašich deníků je možná, až když zakoupíte plnou verzi aplikace. Za 150 korun jsem vyzkoušel předplatné na půl roku a do Paper přesunul svoji kompletní metodu BuJo. Dělám si zde veškeré poznámky, úkoly nebo se připravuji na školení. O tom však až někdy příště.

Paper Store

Velkou novinkou je Paper Store, tedy samostatný obchod uvnitř aplikace. Zde naleznete 28 různých šablon – deníků. Některé jsou zaměřené na rozvoj psaní, kreslení nebo výuku nějakého oboru. Máte zde různé výzvy nebo jednoduché šablony pro váš kalendář a denní úkoly. Dva deníky jsou zdarma. Ostatní je potřeba zakoupit za kredity, které si koupíte v rámci in-app nákupů. Jeden kredit stojí 49 korun, přičemž zde máte zvýhodněné nabídky více kreditů najednou.


Paper

Vřele doporučuji vyzkoušet a stáhnout zmíněné deníky zdarma, a to konkrétně hravý způsob, jak se naučit kreslit vlasy a 30denní výzvu kreslení různých objektů. Každý sešit je velmi hezky zpracovaný a věřím, že vás pobaví a přinese něco nového. Dodejme jen, že aplikace Paper je v App Store ke stažení zdarma.

Přijďte na náš kurz

Chcete objevit další zajímavé aplikace, které podporují a využívají Apple Pencil? Jste grafici nebo designéři a potřebujete využít iPad naplno? Přijďte na náš kurz iPad: Efektivní práce s Apple Pencil.