Stalo se vám, že iPhone někdy ukazoval plný signál, ale hovor vám i tak vypadl? Pokud ano, tak si můžete nastavit přesnější zobrazení signálu. Postup je jednoduchý.

Co se vlastně dozvíte

Ještě než se pustíte do nastavování, tak si vysvětleme, co iPhone zobrazí. Hodnota aktuálního signálu je v decibel-miliwatt (dBm). Tato jednotka vyjadřuje poměr mezi naměřenou hodnotou signálu a jedním miliwattem (1 mW), který označuje výkon příjmaného signálu. Pokud je výkon vyšší, než 1 mW, je hodnota kladná, pokud je nižši, je záporná. Ovšem v našem případě bude vždy hodnota záporná, jelikož signál mobilní sítě u smartphonů je vždy nižší než 1 mW.

Konkrétně hodnoty znamenají:

-49 a výše = výborný signál, blízko vysílače
-50 až -70 = stále kvalitní signál
-80 až -85 = průměrný a nejčastější signál
-90 až -95 = méně kvalitní signál
-96 až -98 = nespolehlivý signál
-99 až -100 = velmi nespolehlivý
-100 a níže = nepoužitelný signál

Jak aktivovat číselnou hodnotu

Nejdříve si otevřete aplikaci Telefon a v ní si zobrazte číselník.

Zadejte kód *3001#12345#*, kterým aktivujete takzvaný Field Test. Jedná se o servisní informaci, která pomáhá technikům s otestováním zařízení a nijak trvale nemění jeho chování.

Následně přidržte zamykací tlačítko (power), dokud se neobjeví nabídka na vypnutí iPhonu. Poté už stačí zmáčknout Home Button.

Pokud budete chtít vrátit standartní ukazatel signálu (kolečka), tak se stačí znovu dostat do módu Field Test a vyskočit z něj krátkým zmáčknutím tlačítka Home Button. Poté už budete mít zase originální ukazatel.

Závěr

Zobrazení číselné hodnoty je dobrým pomocníkem při diagnostice jak telefonu, tak kvality mobilní sítě v daném místě. Síla signálu může kolísat vlivem řady faktorů, jako je počasí, zatížení sítě či zastínění. Proto je dobré měření opakovat s časovým odstupem.
Chcete se o iOS dozvědět víc? Přijďte na náš kurz iOS 10 pro začátečníky od A do Z.