Oslovil mě klient se zdánlivě záhadným problémem. Má iPhone, iPad a Mac. Mezi všemi zařízeními používá AirDrop. iPhone a iPad se navzájem vidí, Mac vidí mobilní zařízení, ale ony nevidí Mac. Co s tím?

Co potřebuje AirDrop pro práci?

V první řadě je důležité si uvědomit, že AirDrop potřebuje zapnutou WiFi a zapnutý BT. WiFi nemusí být připojena k internetu, ale musí být zapnutá. A v případě BT je důležité, aby Mac měl dostatečně nový typ BT obvodů. Pokud používáte starý Mac vyrobený před rokem 2013, nemusí AirDrop fungovat. Toto ale nebyl ten problém, protože šlo odesílat, takže by mělo jít i přijímat.

AirDrop na Macu

 

Nastavení AirDropu na Macu

Pokud chcete zkontrolovat či změnit nastavení AirDropu na Macu, otevřete Finder a v levém menu vyberte AirDrop. V okně AirDropu dole najdete, pro koho je váš počítač na viditelný a zde byl zakopaný pes. Položky jsou Nikdo – Pouze kontakty – Všichni. Stačilo přepnout na Pouze Kontakty či Všichni a problém byl vyřešen.

 

Závěr

AirDrop je skvělá technologie, která umožňuje přenášet libovolné soubory mezi Apple zařízeními. V případě Macu všechny přijaté soubory skončí v adresáři Stahování.

Chcete se naučit využít Mac naplno? Přijďte na kurz  macOS: přecházíme na Mac.