Populární služba Evernote má novou firemní identitu – změnila své logo, ikonu, web a barevné schéma aplikací. Tím samozřejmě změny nekončí. Po zdražení a zjednodušení jednotlivých úrovní předplatného se služba chce vydat i novým směrem ve vývoji.

Jednodušší a přehlednější

Už víc jak rok probíhají postupné změny v Evernote. Firma postupně ukončila řadu menších projektů, zjednodušila svou hlavní aplikaci, zpřehlednila jednotlivé možnosti předplatného a postupně se víc a víc zaměřuje na ty uživatele, kteří to se svým digitálním archivem myslí opravdu vážně.

Pro prvotní vyzkoušení zdarma je nyní v nabídce program BASIC, který je natolik ořezaný, že je opravdu vhodný pouze pro prvotní průzkum služby. Evernote se vzdal snahy oslovovat domácí příležitostné uživatele a soustředí se na profesionály ve všech slova smyslech.

Pro jednotlivce, freelancery, živnostníky apod. je určen program PREMIUM. Obsahuje vše, co Evenote nabízí a v zásadě vás neomezuje ani v počtu poznámek ani v jejich velikosti. Limity sice existují, ale jsou velice štědré.

A pro týmy je zde varianta BUSINESS, která přináší týmové nástroje, napojení na firemní systémy a v neposlední řadě firemní správu a vlastnictví dat.

Vše jasné a přehledné.

 

 

Nové zaměření Evernote

S redesignem Evernote ohlásil nové zaměření služby. Ta se při budoucím vývoji chce soustředit na to, aby vám pomáhala se soustředit na ty hlavní informace, které právě potřebujete. To znamená vás minimálně vyrušovat, pokud možno odbourat zbytečnou administrativu a hlavně pomoci snadno a rychle najít ty správné informace. Koneckonců právě skvělé vyhledávání je dnes jednou z největších konkurenčních výhod Evernote.

Zároveň změnou firemní identity oslavil Evernote své desetileté výročí působení na trhu a zveřejnilo rozsáhlý článek o své historii a o tom, jak vnímá celý koncept její původní zakladatel. Pojítkem celého příběhu je heslo “zapamatovat si vše”, které definuje smysl vytváření digitálního archivu.

Vývojáři slibují další zjednodušování uživatelského prostředí, sloučení všech pohledů na informace do jednoho a ještě širší využití umělé inteligence při vyhledávání a doporučování informací.

 

Pokud se chcete naučit využívat Evernote naplno, přihlaste se na náš kurz Evernote: Informace pod kontrolou.