Včera Evernote uvolnil novou verzi své aplikace pro macOS s označením 7.3.1. Jak číselný kód naznačuje, nejde o generační obměnu, ale o upgrade zaměřený primárně na opravy chyb. Přesto přináší dvě důležité změny, které stojí za pozornost.

 

Evernote Shared with me

 

Přehlednější sdílení

Sdílení poznámek (Note) a zápisníků (Notebook) je funkce, která je velmi užitečná nejen při týmové spolupráci. Běžně s klienty sdílím záznamy z jednání či informace o průběhu projektů. Aby Evernote zpřehlednil sdílení, přidal do levého bočního menu novou položku Shared with me, ve které nově najdete vše, co s vámi někdo sdílí. Osobně jsem se na tuto funkci velice těšil, protože umožňuje velmi snadno zkontrolovat a reagovat na obsah, který není váš.

Pokud sdílení nepoužíváte, můžete novou položku vypnout v menu View – Sidebar options – Shared with me. 

 

Evernote TAGS

 

Lepší práce se značkami (tag)

Značky neboli Tags slouží k zavedení různých kontextů nad digitálním archivem. Mohou zaznamenávat status, kontext, klienta, cokoli co potřebujete. Evernote opravil rozlišování velkých a malých písmen ve značkách, které na Macu nefungovalo. Stejně tak pokud vám náhodně značky mizely z bočního menu, program si při vypnutí nepamatoval jejich nastavení nebo je náhodně zavíral, tak všechny tyto neduhy by měly být odstraněny. Spolu s vylepšením vyhledávání to znamená výrazně konzistentnější chování Evennote skrz platformy.

 

Závěr

Nová verze je k dispozici všem uživatelům v AppStore a samozřejmě zdarma. Během prvních 24 hodin jsem u ni nenašel žádnou viditenou chybu, takže její instalaci rozhodně můžeme doporučit.     

 

Chcete se naučit využívat Evernote naplno? Přihlaste se na náš kurz Evernote: Informace pod kontrolou.