Do USA jezdím velice často a mám mobilní data od AT&T díky možnosti platit platební kartou vydanou v USA. Když ale vyrazíte na krátký pobyt v USA, bývá problém najít rozumě fungující datovou kartu, zaplatit za ni, aktivovat a případně i včas deaktivovat. Při poslední cestě do Japonska nám aktivace datové karty trvala 3 dny! V USA mi zase AT&T již několikrát účtovalo měsíc navíc, protože jsem zapomněl kartu deaktivovat. Proto jsem opravdu rád, že jsem našel ZIP SIM.

Jak to funguje ZIP SIM

Za ZIP SIM stojí kanadský virtuální operátor, který nově nabízí své služby i v USA. Jejich ZIP SIM je nabízena buď jako předplacenka nabízející volání, SMS a data nebo jako pouze datová. V prvním případě si můžete vybrat ze 7, 14, 21 nebo 30 dní, takže ať jedete na libovolně dlouhou dobu, platíte jen tolik, kolik potřebujete. Datova varianta nabízí 500MB, 1GB a nebo 2GB. Ve všech případech dostanete univerzální SIMku, kterou si vylomíte dle potřeby, takže obslouží vše od starých Nokií až po iPad Pro. Karty jdou samozřejmě online nabíjet, ale jejich kouzlo je právě v tom, že pokud zvolíte správnou kartu, nemusíte nikomu dávat číslo své platební karty, dokonce ani svůj email.

ZIP SIM aktivace

Další obrovskou výhodou je opravdu jednoduchá aktivace. Kartu vložíte do jakéhokoli mobilu, počkáte až během cca 1 minuty naběhne signál a pak pošlete jednu aktivační SMS. Za pár minut se vrátí informace o aktivaci + vaše telefonní číslo – HOTOVO. Pokud chcete SIMku používat v iPadu jako já, tak ji nejprve vložíte do iPhonu, odešlete aktivační SMS a pak kartu přendáte. Karta není nijak vázána na přístroj, takže ji můžete půjčovat kamarádům/kolegům, aktivovat u někoho jiného, jak je libo. Snazší už to být nemohlo.

ZIP SIM

ZIP SIM v praxi

Zkoušel jsem datovou verzi v New Yorku, kde mi bez problémů běželo 4G a pokrytí bylo prakticky všude. Jak je zvykem v USA, pokrytí není úplně všude, takže pokud se chystáte na venkov typu Wyoming či Montana, zkontrolujte si mapu pokrytí. Ve městech nebudete mít problém.

Aktivace byla v mém případě hotová asi za 10 minut a od toho okamžiku vše šlapalo jak hodinky. Kartu jsem vyzkoušel ve 4 zařízeních, vždy plný 4G signál, vždy okamžitě a bez problémů. Jediné, co mi nešlo bylo vytváření personálního hotspotu. Přiznám se, že nevím jestli byl blokovaný operátorem nebo mi jen chyběl správný profil operátora.

Závěr

Cenu jde v USA získat i lepší, ale není to tragédie. $25 za 1GB dat nebo $35 za 14 dní telefonování + 1GB dat mi přijde férové. Kartu jde buď koupit předem online nebo na místě u obchodníků. Druhá varianta mi dává větší smysl, ale vyžaduje nějaké to hledání prodejce. Celkově mohu ZIP SIM doporučit.

Chcete poznat krásy USA a zároveň se naučit lépe fotografovat? Vyražte s námi na fotoexpedici!