Pixelmator Pro patří mezi nejlepší grafické editory na mac OS. V minulých dnech se dočkal nové verze, která se zaměřila na práci s barvami. Co přináší?

Nové kapátko

Kompletně bylo přepracováno fungování kapátka (Color Picker). To najdete všude, kde se zadává barva. Například u štětců, výplně, textů nebo vektorových objektů. Nové kapátko je velké, přináší 10x zvětšení cílové oblasti a zobrazení RGB informace o barvě bodu, nad kterým právě stojíte. Díky tomu není problém získat přesnou barvu i z velmi malé plochy a zároveň si zkontrolovat, zda jde o správné hodnoty.

Zejména webdesignery pak potěší i druhá Monika u panelu barev, která umožňuje zadávat číselně barvu v hexadeximálním tvaru a nebo ji naopak v tomto formátu přečíst.

Označování objektů

Pokud máte na pracovní ploše větší množství vektorových objektů nebo textů, můžete je označit a hromadně je posunout aniž byste museli měnit nástroj. Pokud používáte Pixelmator Pro například pro letáky, tak tato drobná novinka opravdu ulehčí práci. Stačí jen tažením myši označit objekty a následně s nimi můžete libovolně manipulovat.

Náhrada chybějících fontů

A třetí důležitou novinkou je náhrada chybějících fontů při otevření souborů obsahujících text. Pokud tato situace nastane, aplikace identifikuje problém, najde blízký font a automaticky ten chybějící nahradí.

Drobné opravy a zrychlení

Navíc verze 1.6 přináší rozšířené používání výpočtů na grafické kartě s využitím technologie Metal. Takže zejména uživatelé Macbooků Pro, iMac Pro a Maců Pro se mohou těšit na výrazně rychlejší práci s maskami a jejich zobrazováním. Všechny uživatele pak potěší oprava skoro dvacítky drobných chyb.

Bezplatný update

Nová verze 1.6 je k dispozici všem stávajícím uživatelům zdarma prostřednictvím MacAppStoru. Během 2 dnů používání jsem nezaznamenal žádný problém ani pád aplikace, takže novinku můžete klidu nainstalovat.

 

Chcete se naučit pracovat s Pixelmatorem Pro? Přihlaste se na náš kurz Pixelmatoru.