Vývojový tým Pixelmatoru v posledním týdnu představil novou verzi jak nového Pixelmatoru Pro, tak i klasické verze. Oba dva programy se dočkali plné podpory HEIFu a dalších vylepšení. Pojďme se podívat na detaily.

Pixelmator 3.7.1

Mezi hlavní novinky Pixelmatoru 3.7.1 patří plná podpora moderního formátu HEIF a to včetně ukládání s možností nastavení komprese a nový Vintage filtr. Za mě osobně je ale mnohem důležitější, že programátoři opravili extenze pro retušování a geometrické korekce, která rozšiřují aplikaci Fotky. Dále byly opraveny chyby v nastavení štětců, přechodů nebo třeba zvětšování.

Jedná se o drobný upgrade, který hlavně opravuje chyby, což potvrzuje fakt, že firma se prioritně soustředí na verzi Pro. Přesto je dorbou zprávou, že původní aplikaci nenechává zcela bez povšimnutí.

Pixelmator Pro 1.1.1

Pixelmator Pro 1.1.1

Nová generace Pixelmatoru se kromě oprav chyb dočkala solidní nálože novinek. Přináší zcela nový export pro web, přepracovaný nástroj automatických úprav s využitím umělé inteligence, podporu Touchbaru, nový řezací nástroj, export presetů, možnost výběru rozsahu barev, podporu SVG a HEIF formátů. Kromě toho nová verze přináší na tři desítky oprav a drobných vylepšení.

 

Závěr

Oba dva updaty jsou k dispozici bezplatně prostřednictvím Mac App Storu. Rozhodně se je vyplatí nainstalovat. 

 

Chcete se naučit využívat Pixelmator Pro naplno? Přijďte na náš praktický workshop.