Tým vývojářů Pixelmatoru v nedávné době aktualizoval jak původní aplikaci, tak i nový Pixelmator Pro, který se dočkal již 3. velkého upgradu. Verze 1.2 kromě opravy chyb přinesla zejména podporu macOS X Mojave a nové funkce.

Pixelmator Pro a Mojave

Ve spojitosti s macOS X Mojave se Pixelmator Pro dočkal dvou zásadních změn. V první řadě jde o verzi 100% kompatibilní s novými funkcemi a změnami v operačním systému macOS X Mojave. Druhou viditelnější změnou je podpora tnavého zobrazení (dark mode). Přepínání mezi světlou a tmavou verzí můžete provádět kdykoli za běhu v nastavení Pixelmatoru Pro bez nutnosti měnit nastavení operačního systému.
Třetí drobností je podpora Kontinuity kamery, tedy fotografování pomocí iPhonu či iPadu přímo do Pixelmatoru Pro.

Pixelmator Pro

Nové funkce Pixelmatoru Pro 1.2

První novinkou jsou automatická vylepšení obrazu označená jako ML Enhace. Jak název napovídá, jde o využití služeb strojového učení, tedy velice populární funkce nových Apple zařízení. Vývojáři slibují přirozenější výsledek ve srovnání s původními auto úpravami.

Druhou významnou novinkou je možnost provádět dávkové úpravy. Pixelmator Pro nově lépe spolupracuje se systémovou aplikací Automátor, ve které můžete provádět hromadné úpravy vyvážení bílé barvy, korekcí barev, aplikovat efekty nebo třeba měnit typ souborového formátu.

A třetí novinkou je podpora SVG fontů.

Pixelmator Pro

Hodnocení

Aktualizace je k dispozici v AppStore všem uživatelům starších verzí zdarma. Pokud máte macOS X Mojave, rozhodně vás potěší, protože kromě jmenovaných změn přinesla řadu drobných vyladění uživatelského rozhraní.

 

Pokud se chcete s Pixelmatorem Pro naučit pracovat naplno, přihlaste se na náš půldenní kurz Pixelmatoru Pro.