Když uvedl Pixelmator novou aplikaci pro Mac Pixelmator Pro, potěšil tím mnoho fandů, kteří na ni čekali. Jde o moderní grafický editor s přehledným uživatelským rozhraním, novými nedestruktivními úpravami a využitím umělé inteligence. Jedinou nevýhodou byl fakt, že první verze trpěly malou stabilitou a obsahovali řadu drobných chyb. Od verze 1.0.6 se situace výrazně zlepšila a vývojáři kromě opravování chyb začali i přidávat nové funkce. Co je nového ve verzi 1.0.9?

Pixelmator Pro

Vyšší výkon a přesnost

Devátá verze se zaměřuje zejména na vyšší výkon a přesnost úprav. Vývojáři slibují až čtyřnásobné zrychlení některých barevných úprav. Stejně tak nová verze přináší přesnější zobrazení histogramů a hlavně přesnější práci jednotlivých táhel nastavení. zejména pokud is přidržením Altu zvýšíte jejich rozsah.

Po prvních testech mohu potvrdit, že zejména při práci se soubory s vysokým rozlišením se barevné úpravy opravdu citelně zrychlili.

 

Lepší práce s vektory a písmy

Nástroj pro psaní textů rozšířil množství typografických nastavení, takže práce s texty je nyní v Pixelmatoru Pro komfortnější. Stejně tak vytváření vektorových objektů nově nabízí možnost kombinovat více tvarů a cest dohromady.

Opravené chyby

Nová verze opravuje desítky drobných chyb. Vývojáři výslovně zmiňuje opravené duplikování vrstev pomocí Altu, kreslení se Shiftem, odvolávání některých barevných úprav nebo náhodné pády aplikace ve specifických situacích.

 

Je verze Pixelmator Pro 1.0.9 již bez chyb?

Upřímně řečeno stále není. Pokud do Pixelmatoru Pro nahrajete obrázek velikosti stovek megapixelů a budete s ním chvíli provádět náhodně úpravy, aplikace dřív nebo později spadne. Nicméně při běžném používání je již Pixelmator Pro z pohledu stability zcela srovnatelný s konkurencí a jde o spolehlivý nástroj.

Pokud se chcete naučit pracovat s Pixelmatorem Pro, přijďte na náš kurz.