Zatímco pro Američany je nové verze iOS důležitá zejména kvůli příchodu Apple Pay Cash, pro nás v ČR jsou hlavní opravy chyb. Seznam vylepšení je dlouhý, což je dobrá zpráva, protože řada uživatelů iOS 11 si stěžovala na problémy. Co nového od iOS 11.2 čekat?

Co je Apple Pay Cash?

Technologie Apple Pay umožňuje bezpečně platit na bezkontaktních terminálech a na webu. Jde o moderní variantu nahrazující klasickou platbu kartou. Apple Pay Cash přidává možnost rychlých, bezpečných a jednoduchých plateb mezi uživateli. Představte si, že jdete s kolegou na oběd. Ten zaplatí celý účet a vy mu polovinu převedete pomocí Apple Pay Cash. Fakticky jde o PTP platbu mezi uživateli, která ovšem vyžaduje podporu ze strany bankovního účtu, takže zatím v ČR není k dispozici.

 

Podpora rychlejšího bezdrátového nabíjení

Majitelé iPhonů 8, 8Plus a X potěší podpora rychlejšího bezdrátového nabíjení z certifikovaných nabíječek. Po updatu na iOS 11.2 se můžete těšit na až o 50% rychlejší díky podpoře 7,5W varianty standardu Qi. Zrychlení zaznamenáte pouze u certifikovaných nabíječek jako je Belkin Boost Up.

 

Opravy chyb v iOS 11

Seznam oprav je na několik obrazovek, což není příliš dobrá vizitka předchozí verze iOS, ale buďme rádi, že se systém o tolik zlepšil.

Apple slibuje vylepšení funkce stabilizace obrazu u fotoaparátu, což jistě potěší všechny uživatele.  Stejně tak se HealthKit dočkal možnosti měření sjezdových zimních sportů či Podcasty umějí automaticky přecházet na další epizodu. Oprav chyb se dočkala aplikace Mail, Kalendář, Nastavení, Hudba, Najít iPhone, Zprávy a Kalkulačka.

Vylepšení se dočkala funkce VoiceOver včetně nové podpory RTT pro hluché a nedoslýchavé. Vylepšení se dočkala systémová klávesnice, ukládání fotek na iCloud či organizace fotek na Ploše.

 

Závěr

Po několika hodinách testování vypadá verze iOS 11.2 velmi dobře jak na iPadu Pro, tak i na iPhonu X. Pokud máte další modely, dejte nám vědět své zkušenosti.

 

Chcete se naučit využívat iPhone a iPad naplno? Přijďte na naše kurzy iOS pro začátečníky a iOS zeefektivněte svou práci.