Nedávno jsem dělal individuální školení klientce, která se profesionálně zabývá výukou kreslení. Její zakázka bylo představit možnosti iPadu Pro jako nástroje pro kresbu a výtvarné umění. Kromě toho, že jsem si sám znovu uvědomil možnosti nového iPadu Pro a druhé generace Apple Pencilu v kombinaci s grafickými aplikacemi, došlo mi, jak hodně se proměnila moje oblíbená aplikace Assembly – Art and Design.

Snad každý z nás někdy potřeboval vytvořit jednoduché logo, ilustraci, nějaký vektorový obrázek nebo vlastní animaci. Když si vzpomenu na desktopovou dobu, šlo použít spousty různých programů. Před několika lety jsem objevil aplikaci Assembly, kterou jsem shodou okolností vlivem školení po delší době na iPadu reinstaloval a nestačil jsem se divit, co vše aplikace nabízí. V Assembly si můžete zdarma stáhnout velký balík různých obrázků, piktogramů, symbolů a geometrických tvarů. Ty pak jednoduše skládáte k sobě, upravujete a exportujete.

Minimalistický nástroj

Assembly je přitom velmi minimalistický a přehledný nástroj. Jednoduché logo zvládne sestavit i dítě do školního časopisu nebo projektu. V kombinaci s Apple Pencil pak získáte příjemné ukazovátko a prodloužený prst. V aplikaci budete často klikat na malé bodíky, když budete upravovat kompozici, perspektivu či přesunovat objekty.

Ve výsledku se s Assembly pracuje jako s Legem. Skládáte na sebe různé obrázky, můžete importovat vlastní, měníte barvy, pozadí a tak dále. Assembly představuje velmi mocný nástroj pro všechny uživatele, kteří čas od času potřebují vytvořit nějakou grafiku s minimálním úsilím, nulovými náklady a znalostmi. Vřele doporučuji vyzkoušet. Assembly – Art and Design je v App Store ke stažení zdarma.

Přijďte na naše kurzy

Chcete svůj iPhone či iPad využívat naplno? Přijďte na naše kurzy iPad:100% mobilní kancelář a iPhone: efektivní pracovní nástroj. Využít můžete nově i kurzy v Ostravě, a to 18. a 19. dubna 2019.