Evernote v poslední době šel hodně do sebe a každá drobná aktualizace jeho aplikací přináší něco užitečného. Po nedávné aktualizaci verze pro OS X přišla nyní nová verze 7.11 pro iOS. Změny jsou na první pohled kosmetické, ale nenechte se zmást. Povedla se!

 

Lepší Evernote Clipper

První vylepšení se týká rozšíření (extension) s označením Clipper. Najdete jej klasicky pod tlačítkem sdílení jako položku Evernote a slouží k rychlému odeslání do  Evernote. Nově Clipper umožňuje zadávat k poznámce přímo i značky (tag). Pokud štítky používáte, tak už slyším to slastné „Konečně!“. V Clipperu opravdu chyběly. Mimochodem vývojáři výrazně zrychlili synchronizaci Clipperu, takže práce s ním je mnohem příjemnější.

 

Evernote Clipper

 

Klávesové zkratky

Druhé vylepšení se týká hlavně uživatelů iPadů. Pokud používáte fyzickou klávesnici, tak verze 7.11 přináší podporu stejných klávesových zkratek, na které jste zvyklí z OS X. Jakožto uživatel iPadu Pro tuto možnost rozhodně vítám :).

 

Další vylepšení

Další novinkou, která potěší zejména paranoidní uživatele, je možnost přihlášení se do aplikace pomocí 1Password. Osobně si vystačím s TouchID, ale může se hodit. Naopak možnost snadného kreslení diagramů díky rozpoznávání geometrických tvarů je super příjemná věc. Dlouho ji používám v Paper a teď už je i přímo v Evernote.

 

Evernote geometrické tvary

 

Z oprav verze 7.11 slibuje rychlejší synchronizaci, lepší podporu funkce VoiceOver pro neslyšící a další drobné opravy. Aktualizace je dostupná přes AppStore, a to samozřejmě zdarma. Rozhodně ji doporučujeme instalovat všem uživatelům iPhonů i iPadů. Na obou zařízeních část novinek využijete a nezapomeňte… Clipper si musíte ve sdílení zapnout pomocí tlačítka Více!

 

Pokud se chcete naučit využívat appku naplno, přihlaste se na náš praktický Evernote workshop