V roce 2018 jsme spustili pravidelné kurzy ovládání video střihového program Final Cut Pro X. Ohlas je vynikající a kurz jsme za rok 2018 zopakovali celkem 4x. Proto jsme se rozhodli na začátečnický kurz navázat dvojicí pokročilých workshopů. V prvním z nich se naučíte barevnou postprodukci a v druhém práci s Motion a Compressorem.

 

Final Cut Pro X: Barevná postprodukce

Naučíme vás, jak barevně vyladit vaše videa k dokonalosti, jak pracovat s interními nástroji pro color grading a proč využívat pomocné grafy a zobrazení. Po absolvování kurzu rozpoznáte nedostatky ve videích a budete je umět eliminovat. Ukážeme si tvorbu výrazné barevné korekce při zachování zdravých odstínů pleti a řekneme si co jsou ty dnes tak populární LUTky vůbec zač. Kromě tématu barev se podíváme i na nový způsob přidání titulků do videa a práci s více kamerami.

 

Final Cut Pro X: Motion a Compressor

Apple Motion je používán jako samostatná aplikace pro animace nebo jako úžasný doplněk pro FCPX. Workshop je zaměřen zejména na spolupráci těchto dvou programů a budete sami překvapeni co dokáží. Ukážeme si vlastnosti Motionu, ale hlavně se naučíme rozšířit FCPX o vlastnoručně vytvořené efekty, nadpisy, generátory a přechody, které budete mít vždy po ruce. Kromě Motionu se podíváme také na Apple Compressor, který umožňuje nastavit vlastní formáty exportu a rendering i na více počítačích najednou.

 

Lektorem obou kurzů jer zkušený střihač Kamil Chudačík. Aktuálně působí jako hlavní střihač v AG Production, která ročně zaznamenává desítky svateb, plesů a eventů. Kamil ve Final Cutu pracuje prakticky každý den a je přesvědčen o tom, že pouze díky tomuto softwaru zvládne zpracovat tak velké množství zakázek – více než 100 editů každý rok. Kromě střihu také často natáčí, zabývá se motion graphics a jeho velkou zálibou je color grading. Díky těmto zkušenostem vám Kamil poskytne komplexní a rozsáhlé informace o video postprodukci.